Lake District 2016

Lake District 2016

woensdag 9 september 2009

Dag van de Spiritualiteit



Vandaag is een bijzondere dag. Al tijden geleden aangekondigd: 9-9-9.
Verschillende initiatiefnemers vonden deze dag zo bijzonder dat er iets speciaals moest gebeuren.

Danielle van Dijk uit Utrecht nam het initatief om de dag uit te roepen tot de "Dag van Spiritualiteit":

"Hoe kunnen we bijdragen aan een wereld waarin de liefde regeert? Door bij onszelf te beginnen, ons spiritueel te ontwikkelen en over de hele wereld de handen ineen te slaan.
Wij willen bijdragen aan een betere wereld en 09-09-2009 tot ‘Dag van de Spiritualiteit Wereldwijd’ maken. We roepen zoveel mogelijk mensen op mee te doen en zelfstandig- in hun eigen organisatie, thuis of met vrienden- bijeenkomsten te organiseren rond spirituele thema’s, net zoals er op 07-07-2007 over de hele wereld concerten georganiseerd werden voor het behoud van onze planeet aarde. 9 is 3x3. Drie is het getal van de Goddelijke Drie-eenheid. Een spiritueler getal is nauwelijks denkbaar. "


De "Dag van de Duurzaamheid" is een initiatief van Urgenda, een actie-organisatie opgezet door de Erasmus Universiteit Rotterdam voor innovatie en duurzaamheid die een brede duurzaamheidsbeweging wil creëren. SenterNovem, het agentschap van het Ministerie van Economische Zaken voor duurzame energie, neemt ook een aantal activiteiten voor haar rekening.
Eén van de vele initiatieven is een symposium van Antropia "Rood, wit, blauw, groen", met lezingen van o.a. Bart Jan Krouwel, Thomas Rau en Matthijs Bierman over hoe we Nederland nog mooier, integraler en duurzamer kunnen maken.

Kortom: 9-9-9 is in ieder geval een dag van bezinning over een betere wereld.
Als foto hierbij een ikoon van Marja Benschop-Smit, naar een miniatuur uit een geïllustreerde bijbel uit het begin van de 13e eeuw, met als titel: "God de Schepper", als een verwijzing naar hoe alles in den beginne toch goed was.
Overigens is in Engeland en Ierland "9-9-9" gewoon het algemene ALARMNUMMER en misschien geeft dat mijn visie op deze dag wel het beste aan.

2 opmerkingen:

Mirthe Duindam zei

Hallo Adri,

Onder de uitwaaifoto kan ik geen reactie plaatsen, dus dan maar hier.
Ik wens je een heerlijk uitwaaiweekje toe! Ik hoop dat je lekker kunt bijkomen en ruimte scheppen, zodat nieuwe dingen je toe kunnen waaien.

Met een hartelijke groet,
Mirthe

Adri zei

Hallo Mirthe,

Bedankt!
Ik bedoelde de foto eigenlijk voor morgen, maar ik kan hem eigenlijk net zo goed vandaag plaatsen.

Vandaag was mijn laatste dag bij de NVAZ en dus is het goed om even het hoofd leeg te maken.
Wat is daarvoor een mooiere plek dan Texel?
En wie weet wat de wind daarna brengt.

Groet,

Adri