Lake District 2016

Lake District 2016

maandag 29 november 2010

Damespaviljoen


Op het terrein van het "Kroondomein" van Het Loo bevindt zich een enorme vijver, de "Hoge Veldvijver", waar de Koninklijke familie placht te zwemmen en waar ook geroeid en gekanood kan worden.

Aan de rand ervan ligt het Theepaviljoen, ook wel het Damespaviljoen genoemd, met een prachtige pergola, wat een geliefd plekje geweest moet zijn van koningin Wilhelmina.

Ook hier valt op dat het allemaal keurig onderhouden is, terwijl er, zo veronderstel ik, nog weinig gebruik gemaakt van zal worden.

1 opmerking:

Ger zei

Dag Adri,

Zie dat je al langer rondwandelden op het Kroondomein van Het Loo, en ik liep een stukje met jou mee...
en geniet van je prachtige foto's.


Mooi is het daar en zo uitgestrekt,
het is het grootste landgoed van Nederland en omvat ongeveer 10.400 hectare,

verder lees ik: koning Willem III (1817-1890) die het intensief bewoonde. In 1875 gaf hij opdracht tot de bouw van een kunstzaal tegen de oostvleugel. Ook liet hij een houten theepaviljoen en een badtent bouwen in de tuin. Koningin Wilhelmina (1880-1962) gebruikte Het Loo als zomerresidentie.

Ach...het is maar goed dat je met een brede beurs al dit fraais goed kan onderhouden, en daar genieten wij als bezoeker ook weer van mee;-)

Ik moet vlug weer eens terug naar daar, was jaren geleden al wel in Paleis Het Loo en genoot met volle teugen van de prachtige gedekte tafels met Koninklijk serviesgoed en Kerstversieringen.

Fijne dag!
Warme groeten uit een koud en grijs zuiden des lands.
Ger