Lake District 2016

Lake District 2016

zaterdag 25 februari 2012

Pruikentijd


Het "Oude Ambachten & Speelgoed Museum" in Terschuur heeft ook een heuse pruikenwinkel.

Ik kan mij nog wel herinneren dat dergelijke winkels bestonden, o.a. in Rotterdam waar ik woonde. Misschien bestaan ze nog wel. Al denk ik wel dat er tegenwoordig iets professioneler mee wordt omgegaan.

2 opmerkingen:

Ger zei

Ja Adri de tijden veranderen....voor mijn gevoel is het nog niet eens zo lang geleden dat het de grote mode was om een pruik te dragen,ik was er ook zó een die daar aan mee deed,al was het niet van lange duur.....gatsie wat een naar gevoel met zo'n warm kriebelig ding op je kop.

Maar gelukkig zijn de tijden ook veranderd voor de mensen die na het ondergaan van een chemokuur hun haren verliezen,het is tegenwoordig allemaal goed geregeld. Via het ziekenhuis of de arts krijgen kankerpatiënten vaak informatie mee over de behandeling en ook over het laten maken van een pruik. Daar staan adressen in van kapsalons of kapsters die in pruiken gespecialiseerd zijn.
Om een goede pruik uit te zoeken, is het belangrijk om keuze te hebben en om een idee te hebben van wat je wilt. Wil je iets dat zoveel mogelijk lijkt op je huidige kapsel of juist totaal iets anders?

Vanuit folders kun je dan met de kapster modellen uitzoeken. Het is belangrijk om er bij het uitzoeken rekening mee te houden dat de pruiken nog bijgeknipt worden en dat ze in alle verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Je kunt er beter te veel dan te weinig uitzoeken, want de pruiken kunnen na het testen teruggestuurd worden. Naast de modellen wordt ook de kleur voor de pruik uitgezocht met behulp van een kleurenwaaier.
En dat het zo in zijn werk gaat weet ik van zuslief,zij was heel tevreden over haar pruik destijds en het was zo natuurlijk dat het bijna niemand op viel.

Hartelijke groeten,
Ger

Adri zei

Ja, dat bedoel ik. Vroeger kon je bijna op een kilometer afstand zien dat iemand een pruik droeg. Dat is tegenwoordig allemaal veel professioneler natuurlijk.