Lake District 2016

Lake District 2016

zondag 8 april 2012

Eerste Paasdag


Na de stilte van de afgelopen week, roepen we elkaar vandaag toe:"
"De Heer is waarlijk opgestaan!"

Voor velen is daarmee het Licht in de wereld gekomen, de opstanding van Christus. Het blijft echter ook nog steeds een mysterie wat we niet helemaal kunnen begrijpen.

Maar dat is nu ook juist de kern van geloven: het zeker weten van de dingen die je niet kunt zien.
Ik wens u Fijne Paasdagen!

2 opmerkingen:

Ger zei

Dag Adri,

Ook ik hoorden deze woorden ''niet zien en toch geloven'' zó vaak uit de mond van de Zusters van Liefde op de lagere school.

Maar vanmorgen geloofden ik mijn eigen ogen niet toen de buurman aan de voordeur belden onder het bedrijf dat ik de eitjes kookten voor het paasontbijt....of ik even naar onze auto wilden kijken....want die had wat schade opgelopen, aan de passagierkant was de hele zijruit ingeslagen, het was één ravage van glas in en buiten de auto...
Nou lekker dan....ook vrolijk Pasen, al was er niks van waarde te halen in de auto....toch waren we uren bezig met foto's maken, glas verwijderen,politie bellen,afspraak maken bij Carglass etc.

Mijn eerste reactie die door mijn hoofd ging en woorden die uit mijn mond kwamen(wel toepasselijk in deze dagen)"Vader, vergeef het hen, want zij weten niet wat zij doen".

Nou dat betwijfel ik ten stelligste....want vannacht doen ze het ''gewoon'' wéér en morgen,overmorgen, volgende week en over 'n maand nog.....al is het dan bij de ander zijn/haar auto.

Ik ben God niet....maar een gewoon mens.....en weet dat ik lang niet zó vergevings gezind ben in dergelijke situatie's als vanmorgen....en heb heel boos geroepen:aan het kruis met hen!!!
Maar die boze bui ebde later op de dag wel weg.....toen we met kinderen en kleinkinderen aan het Paasdiner zaten,en ook ik zondigden daarbij....nam een lekker eigengemaakt dessert van limoncello taart met bolletje citroenijs én slagroom:-))

Vrolijk Pasen en een fijne dag gewenst!!!
Ger

Adri zei

Dag Ger,
He, jakkes, en dat met Pasen!
Laat iedereen toch met zijn poten van andermans spullen afblijven!
Gedoe, gedoe.
Gelukkig heb jij een goed humeur, een fijne familie en, last but not least, een fantastische kookkunst, om het ongenoegen snel te kunnen vergeten.
Ik wens je een fijne Tweede Paasdag.

Hartelijke groet,

Adri