Lake District 2016

Lake District 2016

maandag 19 november 2012

Back to Basic


Ik ben nog niet helemaal zo ver, maar gisteren heb ik op de Fotograficabeurs in Nieuwegein weer een stap gezet op weg naar de Back to Basic fotografie.

Dit hier is de stand van Alex Timmermans. Hij is gespecialiseerd in de natte plaat technologie met behulp van colodium-chemicaliën. Ik wil het na mijn workshop bij Norman Post gaan proberen met de droge plaat techniek.
De camera had ik al. Het scherpstelglas wat ik besteld had in China is vorige week ongeschonden aangekomen. Ik heb inmiddels een goede lensdop die als sluiter moet gaan dienen. Nu nog de chemicaliën en we kunnen beginnen. Het zal in verband met drukke werkzaamheden wel kerstvakantie worden. Maar de voorpret is er al.

3 opmerkingen:

Joke (Jokes Camera) zei

Ik ben benieuwd, Adri. Is het je plan te gaan afdrukken en vergroten? Het wordt vast wel mooier dan in die afdrukcentrales. Ik vind de afdrukken daar lang niet altijd mooi. Groetjes, Joke

Adri zei

Dag Joke,

Ja, dat is wel de bedoeling: ontwikkelen en afdrukken. Maar of ik daarmee dan de kwaliteit van de centrales ga verbeteren weet ik nog niet. Ik hou jullie op de hoogte.

Hartelijke groet,

Adri

Unknown zei

Hoe is het verlopen met collodium fotografie? Wat zijn de materiaalkosten voor de chemicaliën? Wat kost een camera en doka-items?