Lake District 2016

Lake District 2016

vrijdag 8 maart 2013

Mooi nog geen lente


Dacht ik even dat het lente zou worden, zijn we toch maar mooi met zijn allen voor de gek gehouden: het gaat weer sneeuwen. Ik hoop voor alle vroege vogels dat de violen nog niet in de tuin staan.

Laten we vandaag nog maar even genieten van de krokussen, want voorlopig zien we ze niet meer.

3 opmerkingen:

Digi-Irma zei

Mooie foto Adri, inderdaad ik hoopte zo dat het ietsje warmer zou worden, maar helaas, hier is het nog steeds koud, niet boven de 6 graden geweest.
Nu maar wachten tot het weer echt lente wordt.
Groetjes Irma

Ger zei

Dag Adri,

....Jij ook al zo'n stukje ongeduld;-)
laat moeder natuur haar gang nou maar gaan.....het is nog altijd goed gekomen,ik heb het tenminste nog nooit meegemaakt dat zij de lente vergat....maar dat de lente het ene jaar wat grilliger is dan het andere jaar weten we allemaal uit eigen ervaring.

Mijn ervaring leert dat uitgelopen en bloeiende bolgewassen redelijk wat vorst kunnen verdragen. Een korte periode van matige vorst in de nacht kunnen ze overleven. Zelfs planten die na de vorst helemaal slap hangen zullen zich veelal na een paar dagen weer oprichten.
We blijven de krokus zien ook al zullen hun kelkvormige bloemhoofdjes zich sluiten bij donker weer en in de nacht,om zich pas weer te ontvouwen als de zon schijnt of wanneer er veel licht is.

Hier staan de zinken bakken en manden er alweer fleurig bij vol blauwe viooltjes en volgens de speciale viooltjes kweker kunnen ze echt wel tegen paar graden vorst omdat ze in de koude kassen gekweekt zijn.

Fijn weekeind.....met of zonder sneeuw!!!☺☺
Ger

vriefoto zei

Tja..., een bloempje is nog geen zomer.
Niets is verandelijker dan het weer....
Denk maar zo, morgen een nieuwe dag met nieuwe kansen.

Harry
vriefoto.blogspot.nl