Lake District 2016

Lake District 2016

donderdag 7 maart 2013

Tunnelvisie


Mijn fantasiegedachten in het Blogbericht van gisteren over kasteel Staverden moeten naar alle waarschijnlijkheid worden gezien "als het bezien van alle aanwijzingen vanuit één als juist aangenomen hypothese, in de context van een zoektocht naar de juiste interpretatie van een verzameling van waarnemingen, waardoor andere verklaringen over het hoofd worden gezien."

Dat nu, mijne dames en heren, is een zogenaamde "Tunnelvisie", aldus "Wikipedia".

"Tunnelvisie is de onkunde, onwil of onmogelijkheid om bepaalde dingen waar te nemen die binnen iemands directe belevingswereld liggen. De reikwijdte van de mentale blik op concepten en begrippen wordt beperkt tot het eigen aandachtsveld. Er wordt ook wel gezegd dat iemand oogkleppen draagt: net als bij een trekpaard verhinderen dergelijke kleppen dat men om zich heen kan kijken en daardoor afgeleid raakt van hetgeen direct voor hem of haar gebeurt.
De term "tunnelvisie" wordt ook wel gebruikt voor een bekrompen visie. Iemand met zo'n tunnelvisie heeft geen oog voor aanwijzingen of argumenten die niet in lijn zijn met de eigen vaste overtuiging."

Nou, nou, nou, zo kan die wel weer. Het was maar een idee!

1 opmerking:

Ger zei

Denk je staat achter een of ander speekgestoelte....
nou praat jij nog maar even door....;-)
dan wandel ik intussen onder de boog door en ben heel benieuwd waar die mij heen leidt,en af en toe werp ik een blik naar boven om te kijken of het warme weer van de afgelopen dagen voor wat knopvorming zorgde.

Fijne dag!!
Ger