Lake District 2016

Lake District 2016

donderdag 21 maart 2013

Verscholen Lente


Gisteren is hij begonnen, 20 maart 2013, 12.02 uur precies, de astronomische lente.

Het is goed om er even bij stil te staan. Ik klaag niet. Dat heeft geen enkele zin. Bovendien, zo heb ik laatst geleerd, het is nog nooit voorgekomen dat moeder natuur de lente vergat. Dus het zal ook dit jaar wel weer goed komen.

Overigens, ik wil niet flauw doen, maar dit is een foto van 26 februari 2012.

1 opmerking:

Ger zei

En het kwam goed..... want rond de datum dat jij deze foto maakte werden overal in den lande de krokussen gesignaleerd.
Als ik hier de straat uitloop zie ik één grote gele plak in de middenberm......in de sneeuw,nee niet van al die honden die hun poot optillen omdat ze de overkant van de weg net niet kunnen halen onder de bomen van het bos...
maar het is één zee van mini narcissen die allemaal hun bloemhoofdje fier boven het sneeuwdeken uitsteken wat gisteren gevallen is.

De natuur gaat gewoon stilletjes zijn gang,zie in mijn tuintje al dagen lang de mussen af en aan vliegen met nestmateriaal in hun snaveltjes en ze hebben de dikke hedera klimop uitgekozen om hun nest te bouwen en dat het een zacht en warm nest gaat worden weet ik bijna zeker want inmiddels is bijna al het sphagnum wat ik tussen de voorjaarsbolletjes in bakken op terrastafel had gestoken voor de leuk, ingepikt door dat stelletje brutale mussen.
En wat te denken van de pimpelmees die het huisje met dikke laag sneeuw op het dakje aan het ordenen is zodat zij daar straks haar ei kwijt kan.

Fijne dag en lieve groet☺
Ger