Lake District 2016

Lake District 2016

zaterdag 20 april 2013

Tarwevlokken, griotjes en stroopwafels


Wat is de overeenkomst tussen tarwevlokken, nagelvijl, korenwijn, edelsteen, griotjes, appelflap, kaas, uierzalf en stroopwafels?

Naschrift:
Onze gids in Gouda, "De moeder van Erasmus", wist ons te vertellen dat op deze stenen in de Wijdstraat in Gouda de namen staan van de goederen, die langs deze weg naar de Markt werden en/of worden gebracht om verhandeld te worden op de zaterdagse markt.
Ik kan er op internet verder niets over vinden, dus u zult het met deze verklaring moeten doen.

3 opmerkingen:

Ger zei

Dag Adri,

Geen idee,weet wel dat je in Gouda de prachtigste oude gevelstenen tegen komt maar dat ze ook stenen met tekst in het plaveisel hebben wist ik niet,
kan er niets over vinden,alleen dat het een andere fotograaf ook opviel o.a. de teksten weekendtas, brillenkoker, maar ook appelmoes, sambal en jarretel……

Weet ook dat ze lekkere Goudse kaas hebben, maar van die straat stenen heb ik geen kaas gegeten...,
jij wel....dan lees ik het graag.

Groet,Ger

Unknown zei

De kunstenares heet Korrie Besems. De bestrating lijkt op een tapijt en is bedoeld als welkom naar de binnenstad. Een jaar of 15 geleden is de gehele binnenstad bestraat én heringericht, dit was een goede gelegenheid om verschillende plekken in de binnenstad te verfraaien met kunst. En inderdaad, de namen van de producten verwijzen naar wat er in de winkels in de Wijdstraat verkocht werd.
vriendelijke groet, Oscar van der Wijk

Adri zei

Dag Oscar,
Dank voor de aanvulling!
Hartelijke groet,
Adri