Lake District 2016

Lake District 2016

zondag 30 juni 2013

The Chagall Window


Voor deze zondag heb ik er voor gekozen u één van de prachtige glas-in-lood-ramen te laten zien van "The Chichestor Cathedral", in West Sussex.

Een fraaie middeleeuwse kathedraal in het zuiden van Engeland, die nog volop in gebruik is. Je wordt er, ook als toerist, hartelijke welkom geheten. Je krijgt zelfs een foldertje mee in het Nederlands. Kortom, een gastvrij huis.

Van de vele prachtige glas-in lood-ramen springt deze er uit door zijn opvallende kleuren en zijn, op het eerste gezicht, wonderlijke taferelen. Maar dit is niet zomaar een raam. Het is een raam ontworpen door de beroemde Marc Chagall. Het is in 1978 opgedragen aan de bisschop van de kathedraal.


Chagall heeft zich laten inspireren door Psalm 150: "Looft God in zijn heiligdom. Alles wat adem heeft love de Here. Halleluja."
Je ziet in het schilderij de muzikanten spelen op de muziekinstrumenten, hoorn fluit, drum en cimbaal. En David, de auteur van de Psalm staat centraal, spelend op zijn harp. Een prachtig beeld. Voor de volledige beschrijving verwijs ik u graag naar bijgaande toelichting.
Ik wens u een jubelende zondag toe!

1 opmerking:

Joke (Jokes Camera) zei

Heel erg mooi raam, Adri, en ook mooi gefotografeerd. Prachtige kleuren. Groetjes, Joke