dinsdag 24 mei 2016

Terrasjesweer

Goslar, mei 2016. Nikon Coolpix S9900; Nikon 30x ED VR 4.5-135 mm f/3.7-6.4; 5 mm; f/4; 1/1600 sec; ISO 400
Het was inderdaad terrasjesweer in de Harz, zoals Ger gisteren opmerkte. En wat is er dan heerlijker dan na een lange motorrit van zo'n 300 km, even met je camera het stadje (Goslar) inlopen en genieten van de zon en de mensen. Ik denk dat de moeite waard is om hier nog eens terug te komen voor een langer verblijf.

1 opmerking:

Ger zei

Dag Adri,

We moeten nog een terug gaan waren ook mijn woorden toen we weer huiswaarts keerden van onze Harz vakantie enkele jaren geleden,Goslar zag ik wel op de borden staan maar deden deze stad niet aan.
Hadden ons hotelletje midden in Qeudlinburg.
Deze stad kwam na de Tweede Wereldoorlog in de DDR te liggen en de stad raakten toen erg in verval door gebrek aan geld maar om die reden werd er ook niks afgebroken en bleef volledig bewaard,gelukkig.
Na de hereniging is de middeleeuwse stad fantastisch gerestaureerd en kwam op de werelderfgoedlijst van UNESCO te staan.
Ook Wernigerode en Halberstadt bieden veel fraais.

Na zelf een beetje uit de lappenmand te klimmen na de nodige restauraties gaan we het binnenkort weer eens rustig proberen om er op uit te gaan en houden het korter bij huis in Drenthe omdat we daar nog nooit waren en het er vlak is.

Fijne dag,Ger