maandag 22 augustus 2016

The Orchard

Grantchester, juli 2016. Nikon D800; AF-S Nikkor 24-70 mm f/2.8 G ED IF; 55 mm; f/8; 1/125 sec; ISO 400; +0.3
Die middag in Grantchester hebben wij een soort van ultiem vakantiegevoel gehad. Tegenover de kerk, schuin de weg afgaand ligt The Orchard.

The Orchard is een theehuis wat al sinds 1897 bestaat en wat een populaire plek is bij studenten en docenten uit Cambridge, maar ook voor toeristen en andere belangstellenden is het er heerlijk toeven. Het begon allemaal toen een groep studenten de eigenares vroeg of ze de thee in de boomgaard mochten gebruiken in plaats van in de gebruikelijke voortuin. Sindsdien werd dat gewoonte. Toen de dichter Rupert Brooke er zijn intrek nam in 1909 groeide het uit tot grote populariteit.

Op de gastenlijst blijken beroemdheden te staan als: Viginia Woolf, John Maynard Keynes, E,M. Forster, Bernard Russell, Augustus John en Ludwig Wittgenstein.

En ook nu nog is het een fantastische plek om een middagje te genieten van een kop thee in één van de ligstoelen die men her en der in de boomgaard heeft staan. Bij gelegenheid wil ik u er graag een keer een kopje thee aanbieden.

Geen opmerkingen: