zondag 18 september 2016

De Binnenkamer

Doorn, september 2016. Nikon D800; AF-S Nikkor 24-70 mm f/2.8 G ED IF; 50 mm; f/167.1; 1/10 sec; ISO 400; +1
De Protestantse Kerk in Nederland, de PKN, heeft een nieuw initiatief genomen. Een paar dagen geleden heb ik een foto laten zien van Nieuw Hydepark in Doorn, het nieuwe conferentiecentrum annex vakantiehotel in Doorn. Het centrum heeft een prachtige kapel met een mooie lichtinval. In die kapel gaat men binnenkort beginnen met een getijdenklooster "De Binnenkamer". Op de website www.bidindebinnenkamer.nl is het volgende te lezen:

Bidden en beminnen in het hart van de Protestantse Kerk
In de Protestantse Kerk kennen we geen kloostertraditie. Bidden en bijbel lezen gebeurde nu eenmaal aan de eetkamertafel. Dat gebeurt steeds minder. Veel mensen leven alleen of zijn de enige in het gezin die op deze wijze vorm willen geven aan hun spiritualiteit.

Zou het niet mooi zijn als de kloosterspiritualiteit weer vorm krijgt in de Protestantse Kerk? Dat er een plek is in de Protestantse Kerk, waar op de adem van de getijden Gods lof gezongen wordt, de schriften opengaan? Waar dag in dag uit gebeden wordt?
Welkom in De Binnenkamer."

Op dit moment is men bezig met de voorbereidingen op Nieuw Hydepark, waar de getijdendiensten zullen plaatsvinden. Het is de bedoeling dat de getijdendiensten ook te volgen zullen zijn via internet. Hiervoor wordt een virtuele kapel ingericht: "een klooster in de cloud".
Ik voelde me vereerd dat ik de foto's mocht leveren voor de website.

Geen opmerkingen: