zaterdag 24 juni 2017

Thuisgevoel

Kilkeel, juni 2017. Sony Cybershot DSC-RX100 III; Zeiss Vario-Sonnar 8.8-27.7 mm f/1.8-2.8; 26 mm; f/8; 1/250 sec; ISO 400
Op de een of andere manier trekken vissersdorpjes mij altijd aan. Misschien heeft dat met herkomst te maken. Opgegroeid in Vlaardingen waar wij als kind speelden bij de haven. Waar ik ook ben, een havenplaatsje trekt altijd.
Zo kwamen wij plotseling in Kilkeel aan de oostkust van Noord-Ierland terecht. Een havenplaats waar het visserijleven nog volop aanwezig is. En waar visserijleven is, daar zijn ook de Nederlanders van de partij. Zo ligt daar op de werf, zonder dat ik ergens naar op zoek was, ineens het schip "De drie gebroeders". Weliswaar met als thuishaven Belfast, maar het geeft toch ook een beetje een "thuisgevoel".

1 opmerking:

Ger zei

Dag Adri,

Kan me voorstellen dat het jou een vertrouwd gevoel moet geven zo'n bezoek aan haventje.
Op zoek naar werk hoeven ze hier vast ook niet,het ligt voor het oprapen.
Altijd wel iets te lassen,schuren,plamuren en tjetten.

Breng ook graag bezoek aan oude haventjes in binnen en buitenland en ben vooral vertrouwd met het breien,boeten en tanen van vissersnetten.
Mijn vader was vroeger werkzaam in Philips Jubileumhal waar oa ook sport bedreven werd.
Hij leerde van collega het breien en boeten van sportnetten die in hal gebruikt werden.
Velen vissers in den landen wisten hem te vinden en hij zat nooit zonder werk in zijn vrije tijd.
Misschien ken je nog het opberg dashboard rekje(kunstof frame met fijnmazig gebreid netje) in VW-Kever,mijn vader maakte die thuis en kon de bestellingen amper aan.
Ben als kind menig keer gestruikeld en met mijn voeten in bergen vissersnetten blijven hangen achter het huis,alleen wanneer vader aan het tanen was mochten wij daar als kind niet komen.

Je maakt weer wat bij me los met een foto....;-)

Fijn weekend,
Ger