zondag 6 augustus 2017

There is a green hill far away

Derry, Ierland, juli 2017. Nikon D800; AF-S Nikkor 24-70 mm f/2.8 G ED IF; 58 mm; f/5.6; 1/100 sec; ISO 800
Wij hebben de gewoonte om tijdens onze reizen altijd even een kerk binnen te lopen. Onze kinderen vonden dat voeger helemaal niet zo leuk, maar het doet ons genoegen te horen dat ze het zelf tegenwoordig ook doen.

Toen wij in de St. Columbs Cathedral in Derry rondkeken werden wij door de suppoost geattendeerd op dit bijzondere raam. Het is een eerbetoon aan Cecil Frances Alexander, de vrouw van William Alexander, de Bisschop van Derry, eind 19e eeuw. Cecil Frances was een begaafd dichteres en musicus. Van haar kennen wij allemaal het beroemde kerstlied: "Once in Royal's David's city" en misschien ook wel het iets minder bekende: "There is a green hill far away". Het derde raam in het drieluik verwijst naar het lied: "The golden gates are lifted up".
Fijne zondag gewenst!

3 opmerkingen:

Rein zei

Prachtige glasvensters!

ik stap op reizen ook steeds even een kerk binnen.

Ger zei

Dag Adri,

Prachtige glas in lood ramen en ze worden nog interessanter met de uitleg erbij.
Eerst zei deze titel "Once in Royal's David's city'' mij niets maar toen ik de link aanklikte en de muziek beluisterden kende ik het natuurlijk wel.

Wij brengen ook graag een bezoek aan kerken tijdens vakanties en daar mijn behandelingen voor rug bij pijnpoli aanslaan durf ik het weer voorzichtig aan om korte vakantie te boeken.En ons verblijf in voormalig postkoetsstation ligt pal tegenover Bunte Kirche uit 1174 waar muurschilderingen van voor en na reformatorische tijd naast elkaar te zien zijn.
Dus je snapt dat wij daar zeker binnen zullen lopen.

Groet,Ger

Adri zei

Dag Ger,

Bedankt voor je reactie(s)! Sterkte met de rug en veel plezier tijdens je vakantie!
Hartelijke groet,

Adri