maandag 2 januari 2017

Hoopvol

Holy Island, november 2015. Sony Cybershot DSC-RX100 III; Zeiss Vario-Sonnar 8.8-27.7 mm f/1.8-2.8; 23 mm; f/4; 1/800 sec; ISO 400
Het is me opgevallen de laatste dagen dat veel mensen bij het uitspreken van hun goede wensen het woord "hoop" gebruiken. De wereld werd vorig jaar beheerst door oorlogen, terrorisme en aanslagen, die bij veel mensen angst en boosheid hebben opgeroepen.
De hoop is er dit jaar op gevestigd dat we dat achter ons kunnen laten. Dat mensen tot het inzicht komen dat geweld geen oplossing is. Dat de onvrede, de wanorde en de sociale ongerechtigheid daardoor alleen maar toenemen.

Steenmannetjes, of cairns, worden al eeuwenlang gemaakt en gebruikt in onherbergzaam gebied waar niet of nauwelijks paden zijn. Het zijn "hoopvolle" tekens om elkaar de weg te wijzen.
Ik hoop dat we dit jaar tekens van hoop zullen weten te vinden om samen met elkaar te proberen een uitweg te vinden uit die negatieve spiraal van oorlog en geweld.

1 opmerking:

Ger zei

Beste Adri,

De woorden geloof hoop en liefde zijn ook al zo oud als de weg naar Rome....

Hoe wij als mens deze woorden interpreteren zal er helemaal aan liggen waar op dee'z aarde we het levenslicht zagen en hoe onze ouders,opvoeders,leermeesters het ons vanaf den beginne met de paplepel ingoten.....
We ervaren het dagelijks in de praktijk hoe enorm groot die verschillen kunnen zijn.
Met elkaar de weg wijzen is niks mis mee zolang er geen moeten of dwang achter zit,ik wil in elk geval de weg blijven bewandelen zonder bij elke stap achterom te moeten kijken of die weg nog veilig is.

Wil jou hartelijk bedanken voor je vriendelijke en opbeurende woorden van steun,doet een mens goed.

Wens jou en je dierbare het allerbeste in het nieuwe jaar!!!

Groet,Ger