Lake District 2016

Lake District 2016

vrijdag 12 juni 2020

Hunnenschans


De Hunnenschans bij het Uddelermeer is een heel bijzonder historisch gebied. Rond de tiende eeuw ontstaan als een binnenplaats met erom heen een aarden wal van vier meter hoog. Maar toen met daar archeologische opgravingen ging doen heeft men daar ook resten van menselijke beschaving gevonden die terug gaan tot de ijstijd, zo'n 10.000 jaar geleden.
Ook de Romeinen hebben er hun sporen nagelaten. Het zou een legerplaats zijn geweest.  Ik kan mij voorstellen dat de wal een aardige bescherming bood tegen vijandelijk gevaar, en zeker ook tegen de wilde dieren die daar in die tijd rondzwierven.
Kortom een plek om je fantasie op los te laten. Over dit trappetje bijvoorbeeld. Hoeveel mensen zouden daar in al die jaren overheen hebben gelopen?

3 opmerkingen:

Kees zei

Ha Adri, inderdaad een mooi historische gebied, ben er ook dikwijls geweest, mooie omgeving met het meer en in het restaurant aan de overzijde kan je heerlijk eten.
Groet kees.

miekequilt zei

Vlakbij Ermelo, een plek waar wij binnenkort gaan kamperen. Kunnen we leuk even naar deze mooie plek. Bedankt voor de tip.

Adri zei

Fijne vakantie in onze mooie omgeving!