Lake District 2016

Lake District 2016

zondag 15 april 2012

Voorjaar?


Het wordt zo langzamerhand tijd dat de natuur zich opent, maar het is nog een beetje te koud.

Maar ja, de natuur laat zich niet dwingen.

2 opmerkingen:

Ger zei

.....Nou.....als ik zo om me heen kijk en luister....is de natuur aardig zijn best aan het doen....koud of niet...
Ondanks het niet al te mooie weer van de afgelopen dagen zag ik afgelopen zondag in de Betuwe de ontwikkeling van de bloemknoppen gestaag doorgaan. De pruimen staan op dit moment volop in bloei, bij de kersen zijn de afgelopen dagen de eerste bloemen open gegaan, bij de peren zal dit jaar in Rivierenland niet veel bloei te zien zijn..... de vorst van begin februari 2012 heeft het grootste deel van de bloemknoppen vernietigd.
Tja......en of de appelbloesem het nog voor dit weekeind gaat halen om in volle bloei te komen tijdens de druk bezochte Rode Kruis bloesemwandeltocht???

Als automobilist mis je dan niks de komende dagen op de beroemde Appeldijk die dit jaar toch al voor gemotoriseerd verkeer afgesloten is, helaas!!!

En ook hoor ik van alle kanten zacht en soms hard gepiep uit de hedera heggen in mijn achtertuintje komen, wanneer ik buiten ben,en ma en pa merel hebben hun snavels vol om die hongerige wijd opengesperde snaveltjes te vullen.

Het is lente!!!

Fijne dag en hartelijke groeten!!
Ger

Adri zei

Ja Ger, het is lente. Maar als ik in onze tuin kijk dan hebben veel planten toch wel te lijden gehad van de kou en de droogte.
Maar goed, het zal allemaal wel weer goed komen, denk ik dan.
Maar hoe zit het met de boeren?

Hartelijke groet,

Adri