Lake District 2016

Lake District 2016

donderdag 25 februari 2021

Schapenboet


Een schapenboet is iets typisch Texels volgens mij. Het is geen stal. Daar is het te klein voor. Het is een half 'afgekapte' schuur voor opslag van hooi en andere benodigdheden voor de schapen. De schuur heeft een platte kant naar het noordoosten omdat de wind vaak uit hert zuidwesten waait. Ze liggen vaak een eind van de boerderij vandaan.

Deze boet in De Hoorn is opengesteld voor publiek. Om zo een indruk te krijgen van de functie ervan. Maar je kunt er tegenwoordig ook een kopje koffie drinken. Alle benodigdheden om het zelf te maken zijn aanwezig. Heel gastvrij dus.

4 opmerkingen:

Ger zei

Dag Adri,

Altijd een blikvanger zo'n schapenboet in het wijdse landschap en zeker zoals jij het op foto weet te zetten met die prachtig blauwe lucht in combinatie met het gele mos op de stenenmuur.

Fijne dag,
Ger

Bill zei

A beautifully composed image. The blue sky brings out the yellow in the building. Very nice!

Caroline zei

Mooi Adri die houten camera. Ik geb ook veel oudere. Groetjes Caroline www.carolinesnatuurfotografie.nl

Adri zei

Dank Caroline, Ja het is een tik, oude camera's verzamelen. Af en toe probeer ik er ook één uit. Voor deze houten camera ben ik jaren geleden op cursus gaan om te fotograferen met glasplaten. Eerst emulsie aanmaken en opbrengen. Een heel werk, maar het lukte!