Lake District 2016

Lake District 2016

donderdag 29 juli 2021

Ton Schulten


Van 't Stift naar Ootmarsum is maar een paar kilometer. Maar je komt wel ineens in een heel andere omgeving, de omgeving van Ton Schulten.

Ook hier zijn wij in 2010 al eens op bezoek geweest en van Ton Schulten heb ik toen ook een aantal foto's laten zien. Galerie "Chez Moi" bestaat nog steeds. Intussen heeft Ton Schulten meerdere onderscheidingen gekregen en er zijn zelfs commentatoren die hem vergelijken met Vincent van Gogh. Ik zeg er niets verkeerds over want zijn schilderijen met als thema "licht en kleur" zijn een verademing om naar te kijken. Wat me wel opvalt is dat het na tien jaar nog steeds hetzelfde motief is. Steeds in een wat andere gedaante, maar de stijl is onveranderd. De vormen veranderen wel steeds, maar je kunt haast voorspellen hoe zijn volgende werk uit eruit komt te zien.

Ton heeft inmiddels ook een eigen museum, waar met name veel van zijn oude werk is tentoongesteld. Mijn indruk is dat zijn vroegere werken wat origineler, wat authentieker is dan zijn huidige werk. Ligt het tempo niet wat te hoog door de productiedruk?
Maar dat is maar een opmerking en een indruk van een leek. Dus laat het u niet weerhouden om dit gewoon mooi te vinden.

Geen opmerkingen: