Lake District 2016

Lake District 2016

zondag 27 maart 2022

Slip(pert)jes)



Zo op het eerste gezicht is dit een mooi spiritueel welkom in de hal van dit tot hotel verbouwde oude klooster "Monasterium Poortackere" in Gent. Niks mis mee zou je zeggen.

Een fraaie afbeelding van Maria die zedig omhoog kijkt met een wat mysterieuze glimlach op de mond. Kaarsjes op tafel. Je waant je haast in een klooster. Het is trouwens een prima verblijf. Keurig verzorgd, goed ontbijt, ruime kamers.

Als je wat inzoomt op de foto komt er ineens een ander beeld tevoorschijn. Ik heb hieronder een uitsnede gemaakt van het gedeelte van de mond en de kin. De kunstenaar, Joél Moens de Hase uit België, is kennelijk geïnspireerd door vrouwelijk rondingen zoals die op filosofische wijze in het onderbewustzijn van elke man worden weerspiegelt in dames-slipjes. Hij heeft in zijn computer een verzameling aangelegd waarmee hij in de vorm van pixelart dit soort pointillistische kunstwerken maakt. 

In een toelichting op zijn "website" verklaart Moens de Hase dat hij hiermee een eerbetoon wil bewijzen aan de vrouwelijkheid, maar ook aan de sensualiteit. De vrouw die men stiekem of openlijk begeert, maar ook de vrouw met een grote V, de goddelijke creatie, die het leven geeft. Maar ook de vrouw die zichzelf bevrijdt, offert aan God. U moet het maar eens nalezen op zijn website.


Tsja, ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet vinden. Voor mij doet het een beetje "gezocht" aan. Maar, ja, het is kunst, hè? Fijne zondag!

Geen opmerkingen: