Lake District 2016

Lake District 2016

vrijdag 1 juli 2011

Portret


Zoals ik al zei, is portretfotografie niet helemaal "mijn ding".
Maar ik hou wel van leuke plaatjes.
Ik bedenk nu ineens dat ik de categorie "snap-shots" niet in mijn lijstje heb staan.
Ik voeg hem toe.

2 opmerkingen:

louisa zei

Hallo Adri

Ik vind hem echt erg mooi.
Leuk en eigentijds. telefoon en dat hoedje op leuk.
Gr. Louisa

Ger zei

Dag Adri,

Je moet er als fotograaf 'n beetje lef voor hebben om mensen in het straatbeeld op de portretfoto te zetten, maar vaak kan dat ongemerkt en juist dan levert het mooie ongedwongen plaatjes op.

Je hebt als fotograaf niet enkel oog voor 'n portret waar achter elke rimpel een lach en een traan schuil gaat...
.....maar ook om schoonheid,jong en charmante uitstraling vast te leggen in 'n portret, gaat jou fotografisch oog aan het werk;-)

Normaal gesproken ben ik er ook niet voor om heel brutaal de camera onder de neus van mensen op straat te houden en te klikken.

Maar tijdens vakantie's vooral in het buitenland stap ik makkelijker over die drempel, ik doe het enkel op afstand ongevraagd en anders vraag ik het even.....en daar komt meestal geen woord aan te pas, een blik op de camera en een gelaatsuitdrukking van ....mag ik.... is vaak al voldoende om een gulle lach terug te krijgen en dan sla ik mijn slag.
Mensen die echt niet op de foto willen geven dat al aan als ze iemand met de camera op hun gericht zien staan, ze wenden hun gezicht af of verschuilen zich achter de hoofdbedekking die vaak in het buitenland van zulke mooie stoffen zijn dat die enkel al een foto waardig is....

Fijn weekend...
en kijk goed om je heen, er komen vast hele mooie fotogenieke mensen op je pad in deze zomerse dagen zodat je camera overuren gaat maken.

Ook was ik even niet te lezen bij reacties wil dat niet zeggen dat ik je blog niet volg;-)

Je maakt er mooi fotowerk van!!

Zonnige groeten,Ger