Lake District 2016

Lake District 2016

maandag 1 oktober 2012

Spelen met licht


Op de één of andere manier heeft de maan altijd een bijzondere aantrekkingskracht op mij. Niet voor niets heet dit Blog ook "De Ontdekking van het Licht".

Als je de foto hier links ziet (Zondag 30 september 2012, 20.52 uur), dan spat het licht haast van je scherm. Een mooi verlichte maan met een prachtige lichtkrans er om heen. Die halo is een gevolg van de ijskristallen in de hogere luchtlagen en een teken dat er een weersverandering in aantocht is.

Het wonderlijk is dat als je de instellingen van je camera iets aanpast (door flink te knijpen in de sluitertijd) je de ware aard ziet van de maan: een klomp steen met een paar kraters. (Zondag 30 september 2012,  21.32 uur).

Het ziet er gelijk ook koud uit. Dat klopt ook wel, want de temperatuur op de maan kan oplopen tot min 233 graden C. Door het ontbreken van een atmosfeer zijn er grote temperatuurverschillen. In de volle zon kan het er wel plus 120 graden C. worden.

4 opmerkingen:

One Focus One World zei

verhip, dezelfde 'ring' om de maan kreeg ik inderdaad ook op de foto. Erg fraai

Heb eens rustig door je blog gewandeld, erg leuk om eens lekker bij te lezen.

groet
Peter

Kees zei

Grandioos Adri, geweldig om de maan zo eens gefotografeerd te zien.
Groet Kees

Joke (Jokes Camera) zei

Nou, ik ga er niet heen, hoor, Adri. Niks geen lekkere temperatuur daar. Mooie foto's trouwens. Ze hebben alle twee een heel eigen sfeer. Groetjes, Joke

Mirthe Duindam zei

Mooie foto's Adri! Ja, het is een kwestie van instellen of je op alleen maar licht mikt of een balans tussen licht en duisternis prefereert. Een aardige metafoor.

Fijne avond nog! En een hartelijke groet,
Mirthe