zondag 29 april 2018

De weg door de tijden

Soest, april 2018. Sony Cybershot DSC-RX100 III; Zeiss Vario-Sonnar 8.8-27.7 mm f/1.8-2.8; 35 mm; f/8; 1/30 sec; ISO 400
Op Koningsdag raakten wij zomaar verzeild in het Museum in Soest. Een Soort streekmuseum met allerei toonkamers. In het gebouw was o.a. een voormalig schooltje ingericht met oude muurplaten. Nu kennen we allemaal die platen met allerlei geschiedenistaferelen en natuurplaten. Maar deze had ik nog nooit gezien.
Het is een soort overzicht van de wereldgeschiedenis, beginnend bij Adam en Eva. Vervolgens wordt achtereenvolgend de geschiedenis van het Joodse volk getoond: Abraham,  David, Salomo, Ballingschap, Koningen, Kruisiging Jezus, Rome, Karel de Grote, Concilie van Trente, tot uiteindelijk Jezus in de wolken.

Het is een uitgave van het Sint Gregoriushuis in Utrecht en er staat bij dat het een "Op weg"'-plaat is van de fraters van Utrecht. Hier wreekt zich natuurlijk het feit dat ik protestant ben opgevoed. Op onze School met den Bijbel hing zo'n plaat niet. Ben benieuwd of de echte katholieken zich dit nog herinneren. Fijne zondag!

Geen opmerkingen: