Lake District 2016

Lake District 2016

woensdag 4 maart 2020

Groot, groter grootst


Over groot gesproken. We hadden op de App gezien dat om 12;37 het grootste passagiersvliegtuig ter wereld op Schiphol zou landen. Daar móesten we dus toch wel even op wachten. Wikipedia vertelt hierover dit vliegtuig:

"De Airbus A380 is een passagiersvliegtuig van het Europese concern Airbus. Het widebody-vliegtuig heeft twee verdiepingen (vrachtruim niet meegeteld) en biedt plaats aan 853 passagiers. Bij een gemiddelde configuratie passen er 555 personen in. Het is het grootste luchtwaardige passagiersvliegtuig ter wereld; alleen het vrachtvliegtuig Antonov An-225 is groter.

De eerste testvlucht werd gemaakt op 27 april 2005. Tweeënhalf jaar later, op 25 oktober 2007, werd de eerste commerciële vlucht uitgevoerd. In dienst van Singapore Airlines vloog de A380 van Singapore naar Sydney. Dit was eveneens de eerste route waarop een lijndienst door het toestel werd onderhouden.

Op 8 juni 2010 landde voor het eerst een A380 op Brussels Airport. Op 15 juli was Luchthaven Schiphol aan de beurt. Bij deze proef werd de technische afhandeling van het toestel getest. Nadat de test werd voltooid, vertrok het toestel weer op dezelfde dag.

Door tegenvallende verkopen wordt in 2021 de productie gestaakt."

Precies nadat het was geland begon het te regenen en hard te waaien en het was koud. Blij dat we snel de beschutting van onze auto weer op konden zoeken. Maar dit plaatje had ik toen wel geschoten. Voor mij een unicum.

1 opmerking:

Ger zei

Dag Adri,

Wat een enorme kist, je zou bijna last van hoogtevrees krijgen wanneer je achter het raampje zit op bovenste verdieping:-)

We hoeven dus geen fotoserie grootste vliegtuigen te verwachten naast jou trappenserie

Groet,Ger