Lake District 2016

Lake District 2016

vrijdag 3 augustus 2012

Biddenden


Over Biddenden, een karakteristiek plaatsje in Kent in Zuid-Engeland is nog wel een leuk verhaal te vertellen.

In de middeleeuwen leefden daar de gezusters Mary en Eliza Chulkhurst, een Siamese tweeling. Bij hun dood lieten ze wat geld en een stukje grond na aan de gemeenschap, op voorwaarde dat iedere Paasmaandag brood en kaas aan de armen werd gegeven. Bij de bakker zouden nog steeds koekjes met de afbeelding van beide dames te koop zijn. (Bron: ANWB-gids).

Wij zijn uiteraard op zoek gegaan naar de bakker. Inmiddels blijkt dat een supermarket te zijn. De vriendelijk verkoopster kon zich het verhaal nog wel herinneren, maar koekjes? Nee, die waren er niet meer. U kunt het nog bij de kerk proberen.
Nog altijd staat de beeltenis van de dames aan het begin van het dorp, als een bijzonder herinneringsteken.

1 opmerking:

Ger zei

Sorry hoor.....dat ik wat voorbarig was.

In veel landen of steden kom je nog traditioneel koek en gebak met achterliggend verhaal/legende tegen,
waarvan het recept van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Nou denk ik bij het lezen over de Biddends koekjes dat het meer als symbool en souvenir verkocht werd/wordt dan om de lekkere smaak,de bestanddelen bestaan uit 'n mix van eenvoudige bloem en water gedrukt in een houten mal die toont de 2 vrouwen naast elkaar als op foto met stempel, gebakken in oven.
De koekjes zouden ook nog een tijdje gebakken zijn als remedie tegen maag problemen,kan me er iets bij voorstellen...vroeger als kind kreeg ik als de maag van streek was ook enkel 'n soort droog koekje zonder suiker.

Maar kan me ook voorstellen dat men om de Biddendskoekjes te kopen niet in een lange rij staat te wachten net als bijvoorbeeld in Parijs waar de macarons van patisserie Ladurée sinds 1862 gretig over de toonbank gaan....

Fijn weekeind!
Ger