Lake District 2016

Lake District 2016

woensdag 2 oktober 2013

Liefde


Uiteindelijk draait het bij het stoomgemaal Hertog Reijnout maar om één ding: liefde.

Al die stoere mannen die waarschijnlijk vroeger niets anders deden dan met treintjes spelen, besteden, uit lief-hebberij, nu hun vrije tijd aan het in stand houden van dit prachtige stukje techniek uit 1882, uit de voor-vorige eeuw dus. Het stoomgemaal was en is nog steeds heel functioneel en een mooi staaltje van oer-Hollands waterbeheer.
En en passant blijkt het stoomgemaal Hertog Reijnout tegenwoordig ook nog eens een mooie locatie te zijn voor je bruidsfoto's.

1 opmerking:

Ger zei


Dag Adri,

Laten we blij en dankbaar zijn dat er nog steeds een generatie actief is van vrijwilligers die bijna dagelijks met veel passie de nodige kennis en tijd dit soort oude stoomgemalen in stand en draaiende weet te houden.
Vaak zijn het mensen van een bepaalde leeftijd die tijdens hun werkzame leven ook al met dit soort van techniek te maken hebben gehad,van aanpakken weten en vooral niet bang zijn om hun handen vuil te maken of het minderwaardig vinden om in overall te lopen.

Vraag me wel eens af hoelang al die bezienswaardigheden op allerlei technisch gebied nog draaiende en in werking te zien zullen zijn voor het grote publiek,of er onder de jongere generatie ook nog zo veel ambitieuze mensen te vinden zijn....met passie,kennis én tijd.

Fijne dag,
Ger