Lake District 2016

Lake District 2016

maandag 14 september 2020

Rafelig




Dit zijn dus prachtige vlinders. Als ik het goed heb is dit een Uilvlinder. De binnenkant van de vleugels is hemelsblauw. Er vlogen er talloze rond en ze bleven ook netjes zitten om er een foto van te maken.

Wat me opviel is dat deze, in tegenstelling tot de andere van dit soort, heel rafelige vleugels heeft. alsof hij, of zij, te hard gewapperd heeft met zijn vleugels en ze daardoor beschadigd zijn.

Hebben ze ruzie gemaakt met elkaar?

Of zou dat een teken van ouderdom zijn en het begin van het aftakelingsproces?


1 opmerking:

Ger zei

Dag Adri,

Volgens mij is deze vlinder geen Uilensoort maar de Blauwe Morpho,(familie van de vossen, parelmoervlinders en weerschijnvlinders) onderkant(dichtgeklapte vleugels)van vleugels is bruin met ogen patroon. De bovenkant(opengeklapte vleugels) van vleugels is van een fel blauw........maar ook weer niet, je ziet blauw, maar er is geen spatje blauw pigment in de vleugels van een Morpho te vinden. Dat komt doordat er nog een andere manier is om een kleur te maken: door structuren te hebben die het binnenvallende licht op een bepaalde manier splitsen en weerkaatsen,dat is wat de Morpho doet.
Een manier om vijanden in het regenwoud af te schikken.

De rafelige vleugels horen normaal niet bij deze vlinder soort, wat de oorzaak kan zijn daar kan je alleen maar naar raden.
Of je van ouderdom kan spreken bij insect wat hooguit 3 weken in leven blijft....

Groet,Ger