Lake District 2016

Lake District 2016

woensdag 1 september 2021

Vreemde vogels


Ik kan me ook voorstellen dat u bij de vorige Blogpost denkt: "wat een vreemde vogels...."

2 opmerkingen:

Ger zei

Dag Adri,

'Krenkelaar' een oud-Hollands woord voor vruchten met lichte schade of misvorming,minder geschikt voor consument fruit en vele jaren lang gebruikt als veevoer is op een heel andere manier herontdekt door creatieve mensen.
De een ziet vogels in de misvormde peertjes en weet ze op een humoristische manier te schilderen.

Kwam onlangs in landelijk magazine artikel tegen over kunstenaar die opgroeide in De Betuwe en nu in de vreemde vormen van krenkelaars een natuurlijke schoonheid ziet en ze portretteert.

En het 'lelijke' appeltje uit de boomgaard staat misschien aan de basis van verregaande verduurzaming van de fruitteelt want ik kom op steeds meer plekken flessen cider en vruchtensap tegen gemaakt van deze 'buitenbeentjes'

Groet,
Ger

Adri zei

Goedemorgen Ger, Ik kende dat woord 'krenkelaar' niet. Het herinnerde mij wel aan mijn jeugd. In de plaats waar in woonde was vroeger een groenteboer waar mijn zussen gingen werken om wat bij te verdienen. Aan het eind van de dag kregen zij een tas vol met beschadigd/oud fruit mee. Dat werden 'stekkies' genoemd.Mijn moeder was daar erg blij mee. We hadden het niet zo breed, dus dat kwam goed uit. Maar cider werd er niet van gemaakt. Dat mochten we trouwens toch niet drinken. Bij ons werden de rotte stukken er uit gesneden en wij aten de rest van appelen en peren gewoon op. Zo ging dat vroeger.
Groet, Adri