Lake District 2016

Lake District 2016

maandag 26 september 2011

Hollandse Nieuwe


Ik ben een groot visliefhebber, maar eerlijk gezegd begrijp ik eigenlijk niet waarom iemand daar zo de hele dag gaat staan.
Ik heb zelden gezien dat iemand hier iets mee vangt. Maar ze zullen er wel niet voor niets staan natuurlijk.

Nee, geef mij dan maar gewoon een Hollandse Nieuwe van de kraam.

3 opmerkingen:

Ger zei

Dag Adri,

Ben weer terug van weggeweest,
zie trouwens dat jij ook weer elders was/bent...

Tja....waarom staat iemand daar aan de waterkant met hengel....?

Vraag dat eens aan een sportvisser....weet zeker hij er uren over kan vertellen met veel passie,het is namelijk een hobby die veel meer inhoud dan enkel naar dat topje van die hengel turen.
Onze kleinzoon van 16 heeft er ook liefhebberij in en gaat vaker met vrienden vissen,hebben lang niet altijd beet en als ze dat wel hebben halen ze die vis zo snel mogelijk van de lijn en gooien die terug in het water.....kan je het nog volgen als niet visser....?
Maar als ik hoor en zie wat een plezier hij er aan beleefd en op hoeveel manieren er gevist kan worden met zóveel verschillende hengels en aas,en wat die knul allemaal weet over vissoorten en hun habitat etc.kan ik alleen maar beamen dat het een leuke en ook nog eens leerzame sport/hobby is.

Eigenlijk net zoiets al hobby fotograaf.....die lopen ook altijd en overal met hun camera(zelfs meerdere,lenzen,statief en vaker tassen vol hulpmiddelen)rond,en kijken naar de wereld om zich heen met heel andere ogen dan iemand zonder camera,ze zien veel meer en willen dat ook nog eens vastleggen op de gevoelige plaat.
Kunnen uren met veel geduld wachten op die ene vlinder,vogel of zonsondergang...... jij en ook ik weet hoeveel plezier we aan die hobby beleven....
Een niet fotograaf zal daar ook niks van begrijpen.....en denken,zeggen of schrijven......wat heb je daaraan....je hebt het toch gezien....waarom moet je het dan ook nog op de plaat vastleggen....

Nou......ik heb weer genoeg ''gepreekt''offff.......is het goed visweer?

Ga me eens met een andere ''hobby'' bezighouden,de vakantiewas;-)

Fijne dag!!!
Lieve groeten,
Ger

Adri zei

Dag Ger,

Welkom terug. Ik hoop dat je genoten hebt.
Wij zijn nog even aan het genieten op Texel van de fraaie nazomer.

Ja, mijn vader was vroeger ook een verwoed hengelaar. Ik heb het zelf vroeger ook wel gedaan, maar ik denk dat ik er het geduld niet voor heb.
Natuurlijk zullen de hengelaars over fotografen ook hun mening hebben. Je hebt een mooie vergelijking gemaakt.

Bedankt voor je reactie, succes weer met je dagelijkse bezigheden en ik ben benieuwd naar je volgende Blogbijdrage.

Hartelijke groet,

Adri

Kees zei

Hallo Adri, wat je zegt en dan met uitjes, Heerlijk!!!!!!!

Groet Kees