zaterdag 6 augustus 2011
Rostbratwurst
Soms mag je jezelf best wel eens verwennen.
En nu ga ik met u niet de discussie aan of je dat met "Rostbratwurst" moet doen. Ik ga ook niet in op opmerkingen dat mijn lijf dat eigenlijk niet echt nodig heeft.
Soms moet je gewoon niet teveel nadenken, maar gewoon dóen.
Ik ga ervan uit dat je alles in je leven een keer ervaren moet hebben.
Dat geldt dus ook voor Rostbratwurst.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
7 opmerkingen:
Goede morgen Adri, Zo is het maar net. Gewoon lekker genieten.
Groet Kees
Maar de hamvraag die je nog niet beantwoord hebt, is natuurlijk: was het ook lekker?
Ja Michel, wat zal ik zeggen. Ik geloof dat ik mezelf mag rekenen tot de carnivoren, dus een lekker stukje vlees vind ik niet te versmaden. Maar ik ben ook weer geen barbecue-man.
Bij zo'n rostbratwurst druipt het vet er van af en of dat nou gezond is?
Maar ik moet zeggen, het viel niet tegen. Tenzij je een uitgesproken vegetariër bent, kan ik het je best aanbevelen,… voor een keer.
Als het om de bratwurst gaat zal het niet de eerste of laatste keer zijn dat er over geschreven wordt.
De Duitse traditie van deze ambachtelijke worsten die aan nog al wat eisen moeten voldoen voordat wat receptuur betreft en wettelijk beschermde namen mogen dragen van de steden waar ze bereid zijn(ik tel al 17 verschillenden)
In verschillende staatsarchieven liggen de bewijzen opgeslagen dat de worsten al in 1404 beschreven werden.
In Thüringen heeft de bratworst een sterke taditie en wordt daar als delikatessen aanbevolen.
Je maakt mij niet wijs dat in al die eeuwen die achter ons liggen in bijna elke Duitse stad ontelbare bratwursten zijn gemaakt en verorberd dat die niet zouden smaken.......en met lange tanden gegeten worden.....dat geloof je toch niet;-)
Er gaat niks boven zo'n eerlijke, heerlijke bratwurst geroosterd op de gril van houtskoolvuur tussen een frisch brödchen en 'n lik goede mosterd,en laat er tijdens het happen uit die bratwurst in natuurdarm maar wat langs je kin lopen......dat is geen vet....maar zijn vleessappen, daarom krijg je er altijd een of twee servetten bij:-)
Het hapt al vele eeuwen zo heerlijk weg!!!
Fijne zondag met of zonder worst!
Groeten,Ger
Dus eigenlijk een middeleeuwse Big Mac als ik Ger mag geloven... Toen al!
(Woordverificatie: snecoa)
Hé, gelukkig Ger.
Ik ben blij dat je er zo positief over denkt.
Maar, als ik heel eerlijk ben, weet je wat lekker weg hapt? Waar je je vingers bij aflikt?
En wat ongetwijfeld in de ogen van veel buitenlanders een gruwel is?
Zo'n heerlijke vette Hollandse Nieuwe.
Vanmorgen was ik met een motormaatje in Kampen. Daar is zo'n visje toch niet te versmaden? Dat gaat voor mij dan toch boven Rostbratwurst.
Smakelijk eten vandaag!
Groet,
Adri
Het vet van vis schijnt ook veel gezonder te zijn dan het vet van vlees... maar ik weet er weinig van, dus corrigeer me als ik het fout heb.
Een reactie posten