Lake District 2016

Lake District 2016

dinsdag 10 mei 2011

Diamant


Vandaag is het precies 60 jaar geleden dat dit jonge stel, Wouter Benschop en Beatrix Willempje Brand, met elkaar in het huwelijk traden: Lekkerkerk, 10 mei 1951.

Een diamanten huwelijk heet dat.
Dat is niet iedereen gegeven. Sterker nog, in het voorgeslacht van de familie Benschop, voor zover ik dat heb uitgezocht in de rechte lijn tot 1580, is het nog niet eerder voorgekomen, en in de familie Brand slechts één keer.

De leeftijd heeft de laatste jaren weliswaar enige beperkingen met zich mee gebracht, maar op een feestelijke dag als vandaag kun je ook met dankbaarheid terugkijken op de mooie momenten die deze zestig jaren hebben gegeven.
En dat gaan we vandaag doen, èn vrijdag èn zaterdag. Kortom het wordt een feestweek!

Om een beetje dicht bij huis te blijven: zonder dit huwelijk zou dit Blog niet hebben bestaan. En, zeg nou zelf, dan zou de wereld er toch heel anders hebben uitgezien. Of niet?

7 opmerkingen:

louisa zei

Hoi Adri

Van Harte Gefeliciteerd.

Mooie dag vandaag. Gr. Louisa

dith zei

Ari, heel hartelijk gefeliciteerd en
nog vele gezellige jaren samen. Je hebt een fijne fotoblog om.
Groetjes Dietmut

Michel Gastkemper zei

Beste Adri,
Dan zouden we in ieder geval in de wereld veel minder licht ontdekt hebben...
Van harte gefeliciteerd met deze diamanten bruiloft van je ouders; maak er een mooi feest van!
(Woordverificatie: unchimoy)

Ger zei

Dag Adri,

***Hartelijk Gefeliciteerd***

Dan hebben jou ouders inmiddels de leeftijd der sterken bereikt, prachtig dat ze nog in jullie midden zijn op deze heuglijke dag.

Dat het mooie en feestelijke dagen mogen zijn waar jullie samen met ouders en familie nog lang op terug kunnen kijken!!
***

In 2005 waren mijn schoonouders ook 60 jaar getrouwd, helaas woonden ze als echtpaar noodgedwongen gescheiden van elkaar, ivm dementie moeder.

Maar op de ochtend van hun 60 jarig Huwelijk zat schoonmoeder vroeg in de ochtend al bij de kapper, in haar eigen huisje in het bos kleden ik haar feestelijk aan met haar mooiste sieraden en we gingen tegen de middag met het Diamanten paar naar het feestadres waar alle familie,vrienden en bekenden aanwezig waren om deze feestelijke dag te vieren.

Schoonvader leeft niet meer,helaas....
maar afgelopen zaterdag ''vierden'' we met ons gezinnetje met moeder,schoonmoeder,oma en overgrootoma in ons midden haar 88ste verjaardag,de lieve lach is er nog altijd op haar gezicht maar haar ogen wat vroeger echte pret ogen waren.....daar zie ik de laatste jaren geen enkele uitdrukking meer in....helaas...

Hartelijke groeten,Ger

Adri zei

Dank jullie wel,

Ja Ger, het is herkenbaar.
Het levenspad gaat niet altijd over rozen.
Toen mijn vader drie jaar geleden en hersenbloeding kreeg belandde hij ineens in een verpleeghuis. Op dat moment ontdekten wij als kinderen dat hij jarenlang mijn moeder de hand boven het hoofd had gehouden. Zij bleek vergeetachtiger dan wij dachten en woont sindsdien ook in een verpleeghuis. Maar wel een ander huis, 800 meter verderop.

Treurig eigenlijk dat je zo gescheiden je 60-jarig huwelijk moet vieren. Wij proberen als kinderen hen zoveel mogelijk bij elkaar op bezoek te laten gaan, maar dat is soms een heel gedoe, dat begrijp je.
Maar het is niet anders. Ze hebben vanmorgen een mooie brief gekregen van de Koningin. Zaterdag komt de hele familie op bezoek, meer dan 80 personen. We proberen er ondanks alles een mooi feest van te maken.

Hartelijke groet,

Adri

Mirthe Duindam zei

Adri,

Nog van harte gefeliciteerd en een heel mooi feest voor hen en voor jullie aanstaande zaterdag!

Hartelijke groet,
Mirthe

Adri zei

Mirthe,

Dank je wel. We hebben er zin in. Het is ook leuk om bij een vrolijke gebeurtenis alle familieleden weer eens te ontmoeten.

Groet,

Adri