Lake District 2016

Lake District 2016

woensdag 17 april 2013

Arti Legi


Het parochiegebouw in Gouda waar Erasmus rond 1470 op school heeft gezeten stond aan de Markt. Op dezelfde plek staat sinds 1855 een ander gebouw, met op de gevel de naam: "Arti Legi. De Latinisten onder u zullen hierin de begrippen "kunst" en "recht" herkennen. Daar is een verklaring voor. Vroeger was er de stadstekenschool in gevestigd èn het kantongerecht. Later is het een VVV-gebouw geweest.

In 2012 is het gebouw volledig gerenoveerd en is het een multifunctionele plek geworden voor "galeriegebruik, tentoonstellingen en exposities, recepties, ontvangsten, gelegenheidsdiners, lezingen en workshops."

Zo heb ik daar op 4 april j.l. de "Lof der Zotheid-lezing" mogen aanhoren van Prof. dr. Hans Trapman, georganiseerd door het Erasmus Genootschap.

Het gebouw zelf is een kunstwerk op zich. Als u zich een de moeite wilt getroosten om op de volgende link te klikken: "Arti Legi Tour", dan krijgt u daar een 360-graden rondleiding door dit schitterende gebouw.

1 opmerking:

Ger zei

Dag Adri,

Heb ''even'' door de restauratie fase en het resultaat daarvan gekeken,prachtig is het historische gebouw geworden.

Kan me herinneren dat ik vorig jaar die gevel met tekst Arti Legi heb zitten bekijken vanaf het terras waar wij een lunch namen voordat we naar de tentoonstelling Schetsen van Schoonheid gingen.

Hartelijke groet,Ger