Lake District 2016

Lake District 2016

zondag 29 november 2020

Minimalistisch


Ik heb hierboven minimalistisch gezet omdat dit in fototechnische termen volgens mij een minimalistische foto is. Maar het is absoluut niet zo dat hier niets gebeurt. Om te beginnen is er links van het midden een behoorlijke regenbui gaande boven Kralendijk. Dat kan soms ineens opkomen en is dan vaak na tien minuten weer over. 

Rechts van het midden ligt een schip aan de horizon. Dat schip lag er gisteren ook, en morgen en overmorgen waarschijnlijk ook. Het is één van de cruiseschepen die normaal gesproken dagelijks met zo'n 3000 passagiers in Kralendijk aanmeert, voor een dag. In deze coronatijd vaart hij niet en ligt hij gewoon voor anker. Het is kennelijk goedkoper, d.w.z. het zal minder verlies opleveren, om een paar mijl voor de kust voor anker te gaan en de motoren draaiende te houden, dan in een haven te gaan liggen voor veel liggeld.
Tenslotte, het is duidelijk dat het met het weer momenteel hier wat minder is gesteld. Weliswaar nog altijd 28-30 graden. Maar bewolkt en regenachtig. Maar er is hoop: achter de wolken komt de zon te voorschijn.

Geen opmerkingen: