Lake District 2016

Lake District 2016

zondag 15 november 2020

Psalm 23


Op de website van "Mijn Kerk" van de PKN verschijnt er tegenwoordig iedere dag een Podcast van een Psalm, onder het motto: "Blijf kalm met een Psalm".

De toelichting erbij vermeldt: "Psalmen gaan over verdriet, over hoop, over haat en dankbaarheid. Kortom: de Psalmen gaan over ons. De psalmen gaan ook over God. Psalmen geven niet weer hoe God in elkaar steekt, wat je van Hem wel of niet kunt verwachten. En hoe verleidelijk ook: je kunt een losse tekst of zin uit een psalm niet gebruiken om je dag wat op te fleuren, of om al je twijfel dicht te plamuren. Nee, Psalmen zijn gebeden en een gebed is een gesprek. Psalmen als gesprekken tussen God en mens. Deze gesprekken met God zijn in de Psalmen opgeschreven in dichtvorm. God zoekt de ontmoeting met de mens, en spreekt via anderen ook u aan. Wat doet dat met u? Wat roept het bij u op? Over die vragen laat deze serie u nadenken."

Onlangs kwam Psalm 23 langs. De meest bekende over het thema: "De Heer is mijn herder." Ik vond dat wel toepasselijk bij deze foto voor vandaag. Fijne zondag!

Geen opmerkingen: